Translate

dissabte, 4 d’octubre del 2014

Perú, país de camions, gossos, muntanya... i bona gent!

Una setmana després de comencar l'aventura per Perú, ens trobem a Ayacucho.

L'aventura ciclista va comencar just sortir de l'aeroport, ja que vam decidir anar en bicicleta a buscar el bus que ens duria fins a Huancayo i la veritat és que va ser... peculiar! Al centre de Lima hi ha bons carrils bici, peró per arribar allá s'han de recórrer 25km que passen pel Callao i altres ciutats situades al voltant de la capital: colectivos a tota paperina, cruïlles sense semàfors ni senyalització, gossos bordant... teníem una mica la sensació de monos de fira! Va ser un bon estreno, i una presentació de com funciona el tràfic al Perú. Per totes les carreteres del país hi circulen camions enormes, ja que molts trams de carretera estan en obres (potser está relacionat amb les eleccions que hi ha aquest diumenge a tot el país...) però el que més ens ha sorprès són dues coses. Primer l'obsessió dels peruans pel clàxon... si et volen passar piten, si volen que t'apartis piten, si et volen saludar piten, si ve una curva piten, i si se'ls creus una mosca... piten! I la segona és la quantitat de gossos que hi ha per tot arreu, és com una loteria, no saps si quan passis per davant ni s'immutaran o els sortirà aquest instint de voler mossegar el pedal... o la cama! Ja hem comprovat que el més eficac és parar i baixar de la bici si no desisteixen.

Però bé, a part de tots aquests factors que incumbeixen al trànsit, ens estem enamorant de la grandesa i bellesa dels Andes i de la gent que viu al cor d'aquests, sempre amb un somriure i bones paraules.
Hem pogut conèixer una part del país molt poc turística (encara no ens hem trobat a cap turista!!) i preciosa, recorrent casi 300km des de Huancayo a Ayacucho en 4 dies. Ens han anat ensenyant que "agua del grifo" no és correcte, ja que "grifo" és la gasolinera i hem de dir "caño", o que si volem "aguacate" hem de demanar "palta" ja que tal i com ho diem nosaltres significa una persona que roba gallines...

I pel que es veu al Perú només hi ha dos tipus de persones, els peruans i els gringos! Des de centenars de metres ja pots anar escoltant a una nen, avi, jove, dona... cridant gringo, gringa, gringuito, gringuita! És graciós tot i que quan ja ho has sentit 300 vegades ja no rius tant...
De cara als següents dies tenim pensat agafar un bus direcció Cusco i estar allà un temps participant en algun projecte si és possible i sinó doncs anar a veure el Machu Pichu!

Salut i amor!










9 comentaris:

  1. Hoa nois!!! Quina alegria seguir vos i que guai el que expliqueu...
    A Noa també li va agradar molt Huancayo i Ayacucho .
    Cusco...us captivarà i no us perdeu en algun moment des de cusco anar al machupitxu.
    Vina...us seguirem amb carinyo
    Una abraçada ben maca

    ResponElimina
    Respostes
    1. Mercè! Moltes gracies pels comentaris i informacions que ens vas deixant, s'agraeix moltíssim! Tot o que no poguem contestar gaire , ni que sigui tard sempre els llegim amb molta il.lusió! Una abraçada ben forta!

      Elimina
  2. Qué envidia que os tenemos ahora mismo! Es todo impresionante!
    Seguid disfrutando mucho y manteniéndonos al día :) Se agradece mucho este blog!!
    Un besazo de parte de Jorge y mía!

    ResponElimina
    Respostes
    1. Moltes gracies Cruz! Una abraçada ben forta a tu i al Jorge!

      Elimina
  3. Ara Sí i Sí!
    Fa unes setmanes vaig escriure al blog però com que no tenia perfil o no se que passava no es va guardar el missatge i no em vaig veure amb forces de tornar a escriure tot el que havia escrit...Així que aprofitant l'última entrega de les vostres aventures i que avui entro al cole a les 11.45 ;-) i que aquesta setmana tinc una cursa a prop d'Avià (Els tossals a l'Espunyola), m'he decidit a seure davant de l'ordinador durant uns minutets per escriure. No cal que us digui que em fa molta il·lusió, i una mica d'enveja, veure aquest super viatge que esteu fent. Un viatge autèntic 100% sostenible en el que us foneu i us impregneu de la cultura de la gent dels llocs que trepitgeu! M'encanta la vostra filosofia!
    Adrià cuida molt a la Maria que la volem de tornada al cole eh! I tu Maria cuida molt a l'Adrià, que vaya ratxa que porta el pobre...
    Us envio una forta abraçada i una frase de bicis que em va dir un mecànic de bicis Uruguaià. "La bici acorta las distancias i alarga la vida" i jo afegiria que no només t'allarga la vida sinó que també t'omple de vida, i més encara si pedales amb bona companyia. ;-)

    ResponElimina
    Respostes
    1. Aleix! A mi també m'encanta la teva filosofia! I aquesta frase de la bicicleta es ben certa!
      Espero que disfrutessis la cursa de l'Espunyola, tot això d'aquí és impressionant, però allà dalt no ens quedem pas curts ;)
      I pots estar ben tranquil, que lo bo de viatjar amb parella és que on no arriba un arriba l'altre i em tenen molt ben cuidada!
      Desitjo que et segueixo anant tot molt bé, una abraçada ben forta!

      Elimina
  4. Hola nois!!!! a més a més de continuar gaudint de la lectura de la vostra aventura ....em sap greu el genoll de la Maria.....cuida'l molt Maria......i l'altre cosa....que fort...ja esteu a L'Equador del vostre gran viatge...que ràpid que passa el temps !!! disfruteu molt del que encara resta per fer.1000 gràcies per compartir tant amb nosaltres. una abraçada gegant.
    Ah...Maria......m'he tornat a apuntar a la trailwalker....aquest cop amb un equip de escola parròquia de Bellvitge...ja t'explicaré

    ResponElimina